Szívbetegek étrendje. Linkek a témában:
Nyomtatóbarát verzió Szívbetegek étrendje Az étrend abban tér el az egészséges emberekétől, hogy kevés sót és állati zsiradékot tartalmaz.
Mit ehet egy szívbeteg? Gondosan összeállított étrenddel tudunk tenni azért, hogy a szív- és érrendszeri betegségek rizikóját csökkentsük.
Fogadja meg, Fülöp Lili, dietetikus tanácsát. Óvatosan a zsírokkal! Telített zsíroknak számítanak az állati zsiradékok, például amit a húsokban, tejtermékekben is megtalálhatunk, de meglepő módon néhány növényi eredetű zsiradék is ide sorolható, mint a kókusz- és a pálmaolaj.
A napi zsírbevitel nagyja származzon növényi zsírforrásokból, pl. A nagyobb százalékban fogyasztandó telítetlen zsírsavak között találhatunk egyszeresen telítetlen zsírsavakat, amelyek használata főleg a mediterrán országokra jellemző pl.
Dr. Nagy Judit - A krónikus vesebetegek szív és érrendszeri betegségei
Diéta definíció többszörösen telítetlen zsírsavak szívbetegek étrendje az omega-6 típusúak fő forrásai a növényi olajok pl. Az omegaomega-3 zsírsav-arány értéke között optimális.
- Gyors zsírvesztés
- Itthon A szívbetegek étrendje.
Szívbetegek étrendje rostokból naponta minimum grammot fogyasszunk. A vízoldékony rostok, mint az almában is található pektin, a zabkorpa vagy a hüvelyesek fogyasztása csökkenti képes a koleszterinszintet, valamint megfelelő folyadékbevitellel társítva, telítettség érzést okoznak és csökkentik az étvágyat. Cukrok nélkül Általános ajánlás, hogy a napi maximális cukorbevitelünk 12 teáskanálnyi mennyiségben merüljön ki, de ne feledjük ez a maximum!
Ennél kevesebbet is fogyaszthatunk. Érdemes nem csak az általunk hozzáadott cukorra odafigyelni, nézzük meg a kész termékek cukortartalmát is!
Szívbetegségek és diéta Szerző: WEBBeteg A szív- és érrendszeri megbetegedések a szívinfarktus, agyi keringési zavar, alsó végtagi verőérbetegség, magasvérnyomás a népesség nagy részét érinthetik, ezért a megelőzésnek nagy jelentősége van. A szív- és érrendszerei megbetegedések gyakran a magasvérnyomás betegség szövődményeként alakulnak ki, ezért már kialakult szívbetegek étrendje esetén nagyon fontos a megfelelő gyógyszer szedése mellett az étrend átalakítása is. Hirdetés Ha már kialakult a baj, a további állapotromlás megakadályozása is rendkívül fontos. Táplálkozástudomány mai állása szerint naponta átlagosan négy alkalommal javasolt zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanunk, valamint kétszer-háromszor sovány tejterméket.
Nem is gondolnánk, hogy egy szószban, üdítőben vagy gyümölcsjoghurtban mennyi hozzáadott cukrot találhatunk! A hazai statisztikák alapján ennél akár 4x többet szívbetegek étrendje elfogyasztunk!
Ahogy a cukrok esetében, a sónál is érdemes a kész élelmiszerek sótartalmát megnéznünk, meglepő mennyiségeket tapasztalhatunk! A saját magunk, vagy családunk által készített ételek bátran ízesíthetőek friss zöldfűszerekkel, ízgazdag, finom fogásokat varázsolhatunk akár só hozzáadása nélkül is az asztalra!
Fogyasszunk el napi adag zöldséget és gyümölcsöt! Próbáljuk ki a magasabb rosttartalmú gabonaféléket: fogyasszunk fehér kenyér helyett rozskenyeret, tészta helyett kölest vagy bulgurt. Főzzünk zsírszegényen — az étel készüljön sütőben, agyagedényben, esetleg pároljuk, kevés olajon pirítsuk a fogásokat, mellőzzük a rántás, a bő olajban sütést.
Ne sózzunk és cukrozzunk feleslegesen, élvezzük az alapanyagok természetes szívbetegek étrendje Fogyasszunk minimum 1, liter vizet a nap során.