Rákbetegség diétája
Tartalom
Rák gyógyítása Cimkék A rákos megbetegedések esetén különös figyelmet kell fordítani a megfelelő táplálkozásra, mert a beteg tápláltsága jelentősen befolyásolhatja a rákbetegség diétája lefolyását, az életminőséget és a kezelések mellékhatásainak elviselését.
A szervezetnek ilyenkor megfelelő mennyiségű kalóriára és tápanyagokra van szüksége, mégis sokszor a betegség vagy éppen a kezelés miatt gyakori az étvágytalanság és a jelentős súlyvesztés is.
A daganatos betegek különleges étrendje nem kíván drasztikus változásokat, csupán egy kicsivel több odafigyelést és tudatos választást. Az étrend nem gyógyítja a rákot, azonban a megfelelő táplálkozás alapvető fontosságú a betegség lefolyása, a mellékhatások tűrése és az életminőség megtartása kapcsán.
Ha a daganatos bete gek táplálkozásáról részletesen kíván tájékozódni, szíves figyelmébe rákbetegség diétája az rákbetegség diétája Nemzeti Rákkutató Intézet útmutatóját Táplálkozási tanácsok daganatos betegeknek - az onkológiai kezelések előtt, alatt és után címmel, melynek magyar nyelvű kiadását a Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft.
A benne foglalt, mindennapokban hasznos táplálkozási tanácsokat az onkológiai kezelések előtt, alatt és után lévő daganatos betegek immár magyar nyelven is olvashatják, és ezek felhasználásával nagyobb figyelmet fordíthatnak életminőségükre és több energiát a gyógyulás folyamatára. Forgassa jól léttel!