Veszélyes lehet a szegedi klinika diétája? - Fogyókúra | Femina

Klinikai diéta, Mik pörögnek most a fogyókúrázók közt?

Tartalom

  klinikai diéta étrendek fajtái

  Az interneten fellelhető számos diéta és fogyókúrás módszer között az egyik legnépszerűbb egy tojásalapú étrend, ami évek óta klinikai diéta szegedi klinika diétája néven kering a világhálón. Bár az étrend szigorú, és laikusként nézve nem is tűnik túl egészségesnek, több fórumozó is állítja, hogy sikerült már ezzel a módszerrel elfogynia. Két hét alatt akár klinikai diéta kiló mínusz A diéta gyors és látványos fogyást ígér, ráadásul követői szerint az éhségérzettől sem kell tartanod, hiszen a zöldségekből gyakorlatilag bármennyit ehetsz, a bennük található cukrok pedig sokáig kiegyensúlyozottan tartják a vércukorszintedet.

  klinikai diéta 8 kiló fogyás 1 hónap alatt

  A fórumozók és a diéta hívei szerint a citrom támogatja a méregtelenítést, a rostok segítik a salaktalanítást, a kávé gyorsítja az anyagcserét, a tojás pedig ellát a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal is - nem beszélve az értékes fehérjéről, ami fogyókúra alatt is létfontosságú izmaid védelme, illetve a megfelelő zsíranyagcsere szempontjából. A diéta alatt cukrot vagy alkoholt fogyasztani tilos, az étrend legfeljebb két hétig klinikai diéta, ez idő alatt beszámolók szerint akár nyolc kilótól is megszabadulhatsz.

  A szegedi klinika álláspontja A diétával kapcsolatban megkerestük a szegedi klinikát is, ahol megtudtuk, az étrend nem az ő intézményükhöz fűződik, vagyis a fórumozók alaptalanul emlegetik ezen a néven az állítólagos orvosi diétát. Benkóné Szenteczki Magdolna, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ vezető dietetikusa elmondta, jelenleg féle ételből állítják össze a betegek étrendjét, az energiaszükségletet klinikai diéta az esetleges betegségeket, illetve klinikai diéta elhízás okát figyelembe véve.

  klinikai diéta legjobb fogyási módszerek

  A diéta ugyan a fórumozók között sokaknak segíthetett, de - ahogyan erre a klinika is felhívta a figyelmet - nincs olyan étrend, ami mindenkinél beválik, orvosi diétát pedig csak személyre szabottan lehet összeállítani, szakértői segítség nélkül minden fogyókúrás módszer rejthet magában veszélyeket.