7 napos ketogén diéta mintaétrend

Fogyókúra keto, Ketogén diéta – Kinek szabad, kinek tilos? | Diéta és Fitnesz

Schobert Norbi: ˝minél több zsírt eszük, annál jobban fogyunk˝ - profisuti.hu

Nem csoda, hogy a ketogén diéta ennyire kedvelt lett, hiszen olyan élelmiszerek is helyet kaphatnak benne, mint például a krémsajt vagy a bacon — egyrészt. Másrészt viszont sokan bele sem vágnának ebbe a módszerbe, hiszen jelentősen vissza fogyókúra keto venni a szénhidrátbevitelt, olyannyira, hogy még egyes zöldségek, gyümölcsök is tiltólistára kerülnek.

fogyókúra keto

Habár a leggyakrabban a fogyókúrával kapcsolatban merül fel a keto témája, eredetileg a megalkotói elsősorban nem a fogyni vágyók kezébe szerettek volna új eszközt adni: az epilepszia étrend általi kordában tartása volt a cél! A ketogén diéta alapjai Ez az étrend a zsírbevitelt jelentősen megemeli, a fogyókúra keto mennyiségét viszont drasztikusan csökkenti.

fogyókúra keto

Vagyis jöhet az avokádó, a sajtok, de még a bacon is, viszont tiltólistás a teljes kiőrlésű kenyér és tészta, a péksütik, illetve a magas szénhidráttartalmú zöldségek, sok gyümölcs, no meg a feldolgozott élelmiszerek.

Követői esküsznek rá, hogy a kezdeti fáradékonyságot és enerváltságot néhány héten belül kicsattanó energia követi, a fogyás beindul, a sportban hatékonyabbá válnak.

fogyókúra keto

A ketogén diéta elve, hogy miután a szervezet tartósan nem kapja meg a kellő mennyiségű szénhidrátot, akkor a zsírt használja energiaforrásként. De mivel egy betegség kezelésére, tüneteinek enyhítésére találták ki a ketót, nagyon fontos, hogy aki bele akar vágni ebbe a diétába, csak helyesen összeállított étrendet kövessen!

fogyókúra keto

Mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét, és egyeztess dietetikussal is. Egy rosszul összeállított étrend ugyanis rengeteg kárt okozhat; a ketogén diéta esetében pedig, ahol egy teljes tápanyagcsoport és számos vitaminban, ásványi anyagban, rostban gazdag élelmiszer tiltólistás, még körültekintőbben kell eljárni.

fogyókúra keto

Hiszen, bár évek óta népszerű a ketogén diéta, kevés a hosszú távú hatásaira vonatkozó kutatás, valamint eredmény.