Tudta? Ezeket a borokat igya, ha fogyni szeretne!

Fogyókúra borral

Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt?

A brutális tojás-bor diéta: 2 hét alatt 10 kiló lemegy

Táfelspicc Most az is kiderült, hogy bizonyos borok a diétánkba is könnyen beilleszthetők. De vajon melyek ezek? A Bajor Fogyókúra borral elárulja. Már az ókori Rómában is itták, végigkísérte a magyar történelmet, és ritkán indulunk vendégségbe anélkül, hogy ne vennénk egy üveggel.

Sokunk előtt mégis a mai napig ismeretlenek a borfogyasztás jótékony hatásai. Tény, hogy az alkohol nagy mennyiségben sejtméreg, a korlátlan és mindennapos italozás természetesen senkinek sem ajánlható.

Kiemelt posztok

A kulcs ehelyett a mértékletesség: egy kevés bor elkortyolgatása sok szempontból előnyös a szervezetünk számára. A vörösborban lévő polifenolok hozzájárulnak a belekben élő mikrobion, azaz a baktériumflóra sokszínűségéhezForrás: Shutterstock A legjobb hatást az egészségünkre a vörösbor gyakorolja.

Tony Edwards tudományos író újabb könyvében The good news about booze számos orvosi bizonyítékkal támasztja alá, hogy az alkoholtartalmú italok mértékletes fogyasztása nem hizlaló. Éppen ellenkezőleg, segíthet a fogyásban!

Nemcsak a vérképződésben segít, de a benne található antioxidánsok védik az érfalat — mondja Bajor László, a Bajor Borház tulajdonosa. Szavait egy nemrégiben megjelent tanulmány is igazolja, ami kimutatta: a vörösborban lévő polifenolok hozzájárulnak a belekben élő mikrobion, azaz a baktériumflóra sokszínűségéhez.

fogyókúra borral

Ezek az antioxidánsok táplálékkal látják el az emésztésünkben fontos szerepet játszó baktériumokat. Az alakunknak is jót tesz A polifenolok további jó tulajdonságokkal is bírnak, így például gyulladás- és vércukorszint-csökkentő hatásuk is közismert. Ám egyikük, a vörös szőlő héjában megtalálható rezveratrol akár az alakunkat is szépítheti.

fogyókúra borral

A rezveratrolnak nemcsak koleszterincsökkentő fogyókúra borral van, hanem az éretlen zsírsejtek érését is meggátolja. A felesleges zsírszövetet pedig képes barna zsírrá alakítani, aminek a feladata a hőtermelés és a kalóriaégetés.

  1. Fogyókúra borral? | nlc
  2. Hogyan lehet fogyni
  3. Hol kapható a fast burn extreme
  4. Fogyokuras paradicsomleves
  5. Diéta alatt borozni? 7 szabály, amit ha betartasz, akkor semmi akadálya!
  6. Spektrum home hogyan fogyjunk okosan

Ilyen módon a fogyókúrához is eredményesen hozzájárulhat. Mielőtt azonban mindannyian az üveg után nyúlnánk, fontos azt is tisztázni, hogy nem minden borfajta bír előnyökkel a diétában.

fogyókúra borral

A legjobbak erre a célra a száraz, vagy legfeljebb félédes borok, mivel kevesebb cukrot tartalmaznak, így kisebb az extra kalóriabevitel. Emiatt fontos szempont az is, hogy 12, alkoholfok alatti bort válasszunk.

fogyókúra borral

Nők és férfiak esetében is ajánlható, hogy a napi borfogyasztásuk semmiképpen se lépje túl a 2 decilitert! Ez a mennyiség fogyókúra borral, hogy a pozitív egészségügyi hatások érvényesüljenek. Fontos azért természetesen az is, hogy sok borral önmagában nem fogunk lefogyni, elengedhetetlen a megfelelő mozgás és étkezés is.