Milyen táplálkozási szabályokat kövessenek a különböző testalkati típusok?

Étrend típusok. Diéta (étrend) – Wikipédia

Milyen táplálkozási szabályokat kövessenek étrend típusok különböző testalkati típusok?

A fogyókúra különbözö segédeszközei

Mindenkinek változatosan kell étkeznie, és az étrendjében az arányokat kell az adott típus szerint módosítani. Fontos, hogy minden étkezés tartalmazzon komplex szénhidrátot, fehérjét és zsírt is. A szénhidráttípus ehet több szénhidrátot, étrend típusok bűnözhet is, és óránként nyugodtan ehet. A fehérjetípus maximum háromszor egyen egy nap, és a legjobb, ha csak óránként eszik, és nem nassol.

Milyen táplálkozási szabályokat kövessenek a különböző testalkati típusok?

Ezek persze a végletek. Testalkati típusok A testalkat öröklötten meghatározott.

étrend típusok legjobb fogyókúrás kapszula

Az izomzatunk mérete, aránya, a csontozatunk felépítése, a hízási hajlamaink ki hova hízik jobban öröklötten meghatározottak. Ennek alapján egy bizonyos alkati besorolást lehet felállítani, amely kapcsolatban áll az úgynevezett domináns hormonszerveinkkel.

Milyen táplálkozási típusok vannak?

Ez azért fontos, mert különböző mirigyeinket különböző tápanyagok serkentik, illetve hosszú távon ki is meríthetik. Amíg nincs egyensúlyzavar, minden rendben van — kivéve, ha nem sikerül megbékélnie az alakjával.

étrend típusok fogyókúra teakeverék

Márpedig egy mellékvesetípus sohasem lesz olyan, mint egy agyalapi vagy pajzsmirigytípus… vagyis nem lesz manökenalkat. Az agyalapimirigy-típus általában magas, sportos alkatú, hosszú ujjakkal.

étrend típusok napi kalóriaszükséglet fogyás

Ha hízik, akkor egyenletesen hízik mindenhova. Az energiaszintje viszonylag stabil, de nem éjszakai bagoly. Az agyalapi mirigyet a tejtermékek serkentik.

  • Férfi étrend
  • Fogyókúra típusok és csoportosításuk

Egyensúlyzavar esetén ezt kell tőle megvonni. A pajzsmirigytípus szintén vékony, kecses ujjai, csuklója és bokája van. Ha hízik, a teste közepére hízik, de a keze, lába akkor is sokáig vékony marad.

Ő az alma alkat. Energiaszintje főleg délelőtt magas, amolyan reggeli madár.

Diéta és táplálkozás típusok

Délutánra már elfárad, és nassolni kezd. A pajzsmirigyet az édességek és a magas cukortartalmú gyümölcsök merítik ki. Egyensúlyzavar esetén ezeket kell visszafognia.

OLCSÓ FITNESZ ÉTREND: TÖMEGNÖVELÉS ÉS SZÁLKÁSÍTÁS

A mellékvesetípus eleve zömökebb alkat. Normál állapotában sem nagyon magas, viszont erős.

étrend típusok okos étrend

Ha a pajzsmirigy az alma alkat, akkor a mellékvese a kocka alkat. Étrend típusok, erőteljesebb a háta, a válla és a hasa is. Ujjai kicsit zömökebbek, nem hosszúak. Energiája szinte kimeríthetetlen, nagyon stabil, talán reggel nehezebben indul be. A mellékvesét a zsíros ételek, a vörös húsok serkentik.

Diéta (étrend)

Nem édesszájú, inkább a sós, fűszeres ételeket kívánja. Végül nők esetén beszélünk még petefészektípusról.

étrend típusok thermo drine gyakori kérdések

Mivel női típus, kitalálhatjuk, hogy a csípője lesz széles. Lehet karcsú, de szélesebb csípővel, kerekebb popsival. Vékonyan igen nőies. Ha hízik, a körte típusú hízás jellemző rá. Fent viszonylag sokáig vékony marad, de a combjára, fenekére hamar felszaladnak a pluszkilók.

A legnépszerűbb diéta típusok és fajták összehasonlítása

A petefészektípus szeret reggel lustálkodni, este viszont szeret élni. Tipikus éjszakai bagoly. Őt szintén a étrend típusok, tejszínes ételek serkentik, illetve az intenzív fűszerek.

Kitalálható, hogyha valaki észreveszi magán az említett jegyeket, főként, ha túlsúlya van, akkor az előzőleg említett étrendi ajánlások mellé be kell építenie az alkati vagy hormonális típusra jellemző ételek megszorítását. A helyzet az, hogyha felismeri magán étrend típusok fenti jellemzők egyikét, nagy az esély arra, hogy pont azokat az ételeket szereti, amelyeket megneveztem.