Keress receptre vagy hozzávalóra

Sirtfood diétát

leggyorsabb fogyás otthon

Ezt kell tudnunk, mielőtt szirtuindiétába kezdünk írta: Ridikül. Több híresség, többek között Pippa Middleton és Adele is őrületes lendülettel vágtak bele a szirtuindiétába. A szirtuinok olyan fehérjék, amelyek az emberi anyagcserére vannak hatással.

🏥 A Sirtfood diéta: Részletes kezdő útmutató 2021

A Sirtfood Diéta rengeteg egészséges elemet tartalmaz. A korai szakaszban zöldséglevek fogyasztását írja elő, később akár magas sirtfood diétát csokoládé és bor is színesítheti a menünket. Mivel több rágcsálnivaló, például a mogyoró is szerepel az étrendben, sokak számára könnyen követhető, és — a kezdeti időszakot kivéve — óriási éhezéseket sem kíván a diétázóktól.

Eddig mind jól hangzik, hiszen az Atkins-korszak és a paleománia után újra olyan diétát láthatunk, amelyik megerőltetés nélkül ígér fogyást.

Sirtfoods: Will They Work For You The Way They Worked For Adele?

Ám van néhány dolog, amit a kipróbálás előtt érdemes alaposan átgondolni. Ígéretesnek tekinthetőek, de a hosszú távú, emberre gyakorolt hatásokat nem ismerjük. Ez nem azt jelenti, hogy a diéta veszélyes és káros az egészségre. Ez azt jelenti, hogy fogalmunk sincs, ki hogyan reagál, és milyen kockázatai vagy előnyei lehetnek az étrendnek.

mennyi kalóriát egyek hogy fogyjak

Csak ennek tudatában szabad a diétának nekivágni. Veszélyes kalóriakorlátozással jár A diéta kezdeti szakaszában, vagyis az első három napban mindössze kalóriát fogyaszthatunk sirtfood diétát nap, ezt is zöldséglevek, és egyetlen, szirtuinból álló normál menü formájában.

lugositas etrend

A következő négy napban kalóriát fogyaszthatunk, három, szirtuinos menüvel, majd két hétig tartanunk kell sirtfood diétát súlyunkat a zöldséglé és a szirtuinos fogások segítségével. Fontos tudni, hogy ha sirtfood diétát lecsökkentjük a hogyan tudok lefogyni gyorsan, bármit ehetünk, fogyni fogunk. Csakhogy ilyen mértékű csökkentés esetén könnyen túl kevés lehet az energiabevitelünk — főleg, ha emellett aktív életet élünk, sportolunk, dolgozunk is.

cukormentes lisztmentes diéta

Ez nem egy biztonságos súlycsökkentési mód A legtöbb szakember megegyezik abban, hogy az egészséges fogyás mértéke maximum egy kilogramm hetente.

Ehhez képest a szirtuindiéta az első héten akár kilogrammtól is megszabadít bennünket.

  • Legújabb őrület: sirtfood-diéta | Ridikül
  • Heti 5 kiló fogyás

Ez viszont komoly stressz a szervezetünk számára — olyasmi, amit a szív- és érrendszernek vagy a bőrünknek is követnie kell.

Erre pedig nem feltétlenül képes egészséges módon. Létfontosságú anyagokat sem viszünk be A szirtuindiétával az egyik legnagyobb probléma, hogy nem tartalmaz minden olyan tápanyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van.

napi étrend fogyókúrázóknak

Mivel tiltja például a tejtermékek bevitelét, sok olyan fehérjét és aminosavat nem fogyasztunk a diéta során, amelyik fontos szerepet játszik az izmok felépítésében. Egy ilyen diéta eredménye az izomvesztés és a lelassuló anyagcsere — ez pedig pont a kívánt hatás ellentéte.

Az eredmények nem tartanak örökké Bár elsőre úgy tűnhet, rengeteget fogytunk, és a varázslat működik, ez valójában csak az erőteljes kalóriarestrikció eredménye.

  • Sirtfood-diéta: Fogyókúra csokoládéval és vörösborral
  • Egészséges étrend nőnek

A diéta elején olyan kevés tápanyagot kap a szervezet, hogy ez mindenképpen fogyasztó hatással lesz, ráadásul a zöldségturmixok kisebb eséllyel okoznak puffadást, mint a tejtermékek vagy a pékáruk — ennek köszönhetően valóban soványabbnak érezhetjük magunkat.

Sajnos ez a fogyás gyakran átmeneti — a szervezetünk csak a puffadástól vagy a víztől szabadult meg, a leadott kilók pedig szinte azonnal, már az első elfogyasztott normál menütől kezdve visszatérnek.