Nem megy a fogyás? Számoljunk!

Kalóriadeficites étrend

Tartalom

  A gyors diéták nem működnek - ez nem jelenti azt, hogy nem lehet velük fogyni, mert lehet.

  kalóriadeficites étrend keto étrend házhozszállítás

  Csakhogy a gyors diétákkal leadott kilók mind visszajönnek. Ezt nevezik jojóeffektusnak. Ahhoz, hogy tartósan és sikeresen csökkenthesd a súlyodat, és elkerülhesd a jojózást, egy másik megközelítésre van szükség. Mi is maga a jojóeffektus?

  kalóriadeficites étrend fogyókúra okosan

  Ez alatt a gyors kalóriadeficites étrend utáni gyors visszahízást értjük, amelynek egyfelől az az oka, hogy a célsúly elérése után a diétázó visszaáll a korábbi étrendjére, másfelől az, hogy az extrém kalóriamegszorítás miatt a szervezet "éhező módba kapcsol", vagyis úgy érzékeli, kalóriadeficites étrend nem kap elég tápanyagot, ezért a bevitt ételből többet raktároz el zsír formájában, és lelassítja az anyagcserét.

  Ha emellett a fogyókúrázó kalóriadeficites étrend a korábbi étkezési szokásaihoz, amelyek miatt meghízott, könnyű megérteni, hogy lehet, hogy minden leadott kiló pillanatok kalóriadeficites étrend visszajön, sőt, a hízás még annál is tovább folytatódik. Hogy lehet kiküszöbölni a jojózást?

  A tartós fogyás alapja a kalóriadeficit, de nem mindegy, hogy mennyi kalóriadeficit. Az egészséges fogyás mértéke heti fél-1 kiló, ha ennél gyorsabban megy le az extra súly, akkor szinte elkerülhetetlen a jojózás.

  kalóriadeficites étrend diéta 0

  Ehhez hetinapi kalóriányi deficitre van szükség, ezt azonban nem mind az étkezésből kell fedezned. Sőt, az a legideálisabb, ha nagyjából az egyharmadát mozgásból állod.

  kalóriadeficites étrend diéta tippek nőknek

  Az viszont már ezekből az arányokból is látszik, hogy bár a mozgás tagadhatatlanul fontos az anyagcsere rendes működéséhez kalóriadeficites étrend a vércukorszint rendben tartásához, a fogyás sikere a táplálkozáson áll vagy bukik. Hiszen ha előáll a kalóriadeficit, a súly akkor is elindul lefelé, ha az ember meg sem mozdul hozzá.

  Hatályos: Az adatok kezelésével összefüggésben Szolgáltató mint adatkezelő kalóriadeficites étrend tájékoztatja a Honlapot igénybe vevő felhasználókat a Honlapon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintett felhasználó jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről. A Honlapról elérhető alábbi felületre, szolgáltatásokra vonatkozó adatkezelési szabályok külön tájékoztatókbantalálhatóak, amelyek az adott felületeken érhetőek el: Karrier, Hírlevél, Törzskártya, Sportolói jelentkezés. A cookie-val kapcsolatos részletes adatkezelési szabályok szintén külön tájékoztatóban találhatóak. Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat, azok valódiságát nem ellenőrzi.

  Ez alapján sokan gondolják azt, hogy egy kicsit jobban meghúzzák a napi kalóriabevitelt - nem sokkal, tényleg csak egy kicsit! A szigorú diéta azonban ritkán hoz tartós eredményt, és az önfegyelmen alapuló fogyókúrás gondolkodás nagyon rossz mintákat ültet el az agyban. Ha szigorú fegyelmet igényel, hogy ne együnk, akkor az étel nyilván valami olyan dolog, amire szörnyen vágyunk, mégsem kaphatjuk meg, innen pedig egyenes az út kalóriadeficites étrend ételfüggőség és az étkezési zavarok világába.

  kalóriadeficites étrend fogyás 40 felett

  A tartós fogyáshoz elengedhetetlen, hogy az ember átprogramozza az agyát, és reálisan közelítse meg a fogyást, ne akarjon többet fogyni jó gyorsabban fogyni, mint az egészséges, és akkor könnyen elkerülheti a jojózást. Ebben a hozzáállásváltásban segít például az intuitív étkezés is, melynek egyik alapelve éppen az, hogy el kell utasítani a fogyókúrás mentalitást, hiszen ami tilos, arra csak jobban vágyunk, helyette ésszerű, új étrendet kell kialakítani.

  1. Nem megy a fogyás? Számoljunk!
  2. Fogyas utani csikok