Ilyen lenne az ideális étrend, ha meg akarnád menteni a Földet

Ideális étrend

Tartalom

  Nincs egyetlen optimális emberi étrend egy új kutatás szerint, mely mai vadászó-gyűjtögető közösségek étkezését vizsgálta, akik teljesen eltérő táplálékaik ellenére kitűnő emésztésnek örvendtek.

  ideális étrend 1 hónap alatt mennyit lehet fogyni gyakori kérdések

  A táplálkozási szakértők régóta vitatkoznak azon, hogy létezik-e az emberi evolúció során kialakult optimális étrend - írta a The New York Times online kiadása.

  Étrendtől független, jó emésztés Az Obesity Reviews című szaklapban megjelent tanulmány készítői több száz, az ősi társadalmakhoz hasonlóan élő, mai vadászó-gyűjtögető csoport ételeit, szokásait, testmozgásának mennyiségét kutatták.

  Emeld a következő szintre a fogyókúrádat azáltal, hogy megismered a számodra legmegfelelőbb étrendet, hiszen ami valakinek optimális, nem biztos, hogy valaki másnak is működni fog. Szeretnél elkezdeni egy diátét, de a sok választási lehetőség közül nem tudod, hogy melyiket válaszd? Mi összegyűjtöttük számodra az 5 ideális étrend és legnépszerűbb diétát, és összehasonlítottuk őket, hogy kitudd választana a számodra legjobban megfelelőt.

  Azt találták, ideális étrend minden csoport tagjainak kitűnő az emésztése, noha igen változatosak az étrendek, melyeket követnek. Közös vonásokat is találtak: szinte mindegyik népcsoport étrendje növényeken, húson és halon alapul, vagyis olyan anyagokon, melyek ideális étrend vannak értékes tápanyaggal.

  Általában sokkal több rostot fogyasztanak, mint az átlagos amerikai. Szénhidrátbevitelük legnagyobb része zöldségekből vagy keményítőtartalmú, alacsony glikémiás indexű növényekből származik, ami azt jelenti, hogy nincsenek hirtelen vércukor-ingadozásaik.

  ideális étrend nosalty diéta

  A cukorfogyasztás sem ritka náluk: a vadászó-gyűjtögető népek azonban leginkább méz formájában jutnak hozzá. A kulcs a sok testmozgás?

  Ha valaki heti 3 alkalommal fut 5—8 kilométer közötti távot, az már megváltozott étrendet, étkezési szokásokat igényel. Futás mellett nem szabad drasztikusan diétázni, ám óriási mennyiségű étel elfogyasztása sem szükséges.

  A kutatás eredményei arra utalnak, hogy nincs egyetlen helyes humán étrend, hanem igen sokféle táplálék-összetétel mellett is teljesen egészséges lehet az ember. A vadászó-gyűjtögető csoportok másik közös vonása a rengeteg testmozgás: sokuk napi kilométert is gyalogol. Ennek ellenére energiafelhasználásuk nem nagyobb, mint egy átlagos amerikai iroda dolgozóié.

  Ez arra utal, hogy a hivatalos ajánlásoknak a mozgást az egészséges emésztésért kellene propagálniuk. Nagy csecsemőhalandóság, egészséges öregedés Közegészségügyi szempontból a vadászó-gyűjtögető népcsoportok legfeltűnőbb vonása, hogy a krónikus betegségek - szív- és érrendszeri betegségek, rák, magas vérnyomás - viszonylag ritkán fordulnak elő náluk.

  ideális étrend 2200 kcal diéta

  Az ideális étrend aránya alacsony. Még idősebb korukban is kiemelkedő a szívük és légzőszerveik egészsége, 2-es típusú diabétesz és emésztési betegségek szinte nem fordulnak elő a csoportjaikban.

  ideális étrend fogyás fenékről és combról

  Ennek ideális étrend nem könnyű az életük. A fertőző betegségek miatt nagy a csecsemőhalandóság, illetve a balesetek, a gyomor-bélrendszeri betegségek és a heveny fertőzések is gyakoriak.

  ideális étrend mivel fogyjak le gyorsan

  Ám, akik megérik a felnőttkort, azok az ipari társadalmakban megszokott degeneratív betegségeket elkerülve öregszenek meg: általában halálukig egészségesek és ideális étrend. Ez arra utal, hogy az életmódjukban van valami, ami az egészséges öregedést segíti elő.

  1. Fogyókúra gyógyszertár
  2. Így kell összeállítani egy egészséges napi menüt Szerző: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Hazánkat is a világszerte megfigyelhető mértékben érintik az úgynevezett civilizációs betegségek.