Iratkozz fel hírlevelünkre, és nyerj!

Hogy diétázzak, Keress receptre vagy hozzávalóra

Hogyan működik az éhségérzeted?

hogy diétázzak

A régi korok emberének természetes volt, hogy akkor evett, ha éhes volt — már persze, ha volt mit ennie. Amikor jóllakott, akkor abbahagyta az evést. Így van ez ma a természeti népeknél is, és azoknál, akik hallgatnak szervezetük szavaira.

  1. Fogamzásgátló tabletta fogyás
  2. Lehet, hogy kiválasztják az éppen divatos diéták egyikét, aztán fogynak vele 5, legfeljebb 10 kilót, és mivel ekkora túlsúlynál ez a fogyásmennyiség még nem túl látványos, a fogyni vágyó pár hét kínlódás után elveszti a kedvét, és úgy dönt, abbahagyja.

A zsírsejtek által termelt leptin hormon mennyisége mutatja, hogy épp melyik információt küldi az agyadnak. Ily módon a tested egészen elegánsan jut el abba az ideális állapotba, amelyben a tápanyagbeviteled és tápanyagszükségleted egyensúlyba kerül.

Fogadd meg ezeket a tippeket, hogy jobban menjen a fogyás! Barátod, a kajanapló Légy alapos, és jegyezd fel, mennyit ettél, mikor és mit! Talán kíméletlennek hangzik, de bizonyítottan hatásos: a kajanaplóval diétázók átlagosan kétszer olyan gyorsan képesek leadni a vágyott súlyt, mint akik nem alkalmazzák a módszert. Ezért hogy diétázzak megéri, igaz? Használd ki a reklámidőt Mostantól a reklám ne csak a gyártóknak jelentsen hasznot, hanem neked is: a kedvenc műsoraid reklámideje tökéletesen alkalmas, hogy lépcsőzz egyet, tekerj kicsit a szobabiciklin vagy akár csak végigtáncolj egy-két számot.

Ennek hatására annyit és addig eszel, amíg egyik jelzőrendszered sem ver riadót, vagyis nem ácsingózik hogy diétázzak kalóriák után. A tested stressz árasztja el.

hogy diétázzak

Lefordítva ez a következőt jelenti: ha egy drasztikus diétát követsz — márpedig a legtöbb fogyókúra esetében ez csinálod —, akkor az egyensúlyod óhatatlanul felborul és erős stressz jelentkezik a szervezetedben.

Így a rendszered működésében zavar áll be.

Ezek is érdekelhetnek

A diétád során feszültséget érzel, és ezért a későbbi jojó-hatás garantált. Jól jegyezd meg: a hogy diétázzak evés önmagában nem hoz sikert, ha nem tudod, hogyan szabályozhatod zsírraktáraid működését.

Hogyan diétázzon a családanya, a dolgozó nő és aki ülőmunkát végez? MME A munkád jellege, a családi életed, a társas viszonyaid, a szabadidős elfoglaltságaid mind-mind meghatározzák, hogy milyen fogyókúrás módszerek hozhatják meg a kívánt eredményt!

Fontossági sorrendben ezek a következők: Zsírraktár: anyagcseréd szabályozója, energiavezérlő központod, a legfontosabb túlélési garanciád. Pajzsmirigy: belső fűtőerőműved, központi anyagcsere-szabályzód.

Fogyókúrázni csak türelemmel és mértékletesen érdemes. Hiába népszerűek a gyors,drasztikus fogyókúrák, az eredményük szinte mindig tiszavirág életű. Ha tartós fogyást szeretne, diétázzon okosan.

Fehérjék: A szervezeted akkor működik jól, ha megfelelő arányban kap fehérjét, szénhidrátot és zsírt. Ezek közül a legfontosabb a fehérje, hiszen e nélkül a tested működésképtelen, s hiánya súlyos zavarokat okozhat szervezetedben.

Nézd át, milyen következményekkel kell számolnod, ha testednek nem biztosítod a megfelelő fehérje mennyiséget: 1.

Életem eddigi legjobb fogyókúrája 1. rész BF

Fehérje hiányában tested az izmaidtól veszi el a fehérjét, legelőször a szívizmodból. Csökken az anyagcseréd, a pajzsmirigyed tempója, így a zsírtartalékaid hosszú hogy diétázzak stabilan megmaradnak a szervezetedben.

hogy diétázzak

A szervezeted ilyen helyzetben vészhelyzet éhségriadót fúj, vagyis rádtörhet egy hatalmas falási roham. Aminek persze csak további felhalmozott zsírtartalékok lesznek a következményei.