Fogyokuras zserbo. Paleo zserbó
Tartalom
Recept nyomtatása A zserbó az egyik legnépszerűbb süteményünk, a bejgli mellett a másik kedvenc édesség a karácsonyi asztalon.
Они погрузились в прошлое уже на пятьсот миллионов лет.
Az édes csoki a savanykás baracklekvárral és dióval tökéletes ízkombinációt alkot. Emellett pedig a zserbó előnye, hogy sokáig eláll. Még talán finomabb is, ha áll néhány napig, mert az ízek összeérnek.
Cukormentes zserbó recept
A zserbó megálmodója Emile Gerbeaud cukrász, aki Franciaországban és Angliában töltött évek után Magyarországon nyitott cukrászdát ben, a mai Vörösmarty-téren, ahol fogyokuras zserbo süteményei közt megtalálható volt a zserbó is. Néhány tanács zserbósütéshez A zserbó egy drága sütemény, hiszen sok lekvár kell bele és a dió sem olcsó mulatság, így ha már zserbósütésbe fogunk, 1 hét alatt 2 kg fogyás spóroljunk semmivel.
Házi baracklekvárral dolgozzunk! Ha nem főzünk be lekvárt nyáron, inkább kérjünk egy üveg lekvárt a családtól, barátoktól, de bolti lekvárból nem lesz az igazi. Szánjunk időt fogyokuras zserbo elkészítésre!
A töltelék hozzávalóit alaposan össuekeverjük, majd félretesszük. A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés fruktózzal vagy sima cukorral. A liszthez hozzákeverjük a sót, majd a vajjal, margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgákat, az egész tojást, az édesítőt vagy cukrot és jól összedolgozzuk.
A zserbót elkészíteni nem nehéz, viszont elég időigényes. Este 6 fogyokuras zserbo már inkább ne álljunk neki! Zserbó Recept A diót daráljuk le, keverjük össze a porcukorral és reszeljük bele egy citrom héját, majd tegyük félre.
Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben egy evőkanál kristálycukorral. Hagyjuk 15 percig állni, míg a többi hozzávalót kimérjük, előkészítjük. A lisztet keverjük össze a porcukorral.
Он был представителем Диаспара, и весь Лиз судит теперь о таинственном городе по тому, что он, Олвин, говорит, по тому, как он ведет себя, по тому, как он мыслит. Это была неимоверная ответственность, и он чувствовал себя перед нею таким маленьким.
Majd a lisztes keveréket a vajjal morzsoljuk össze alaposan a tenyerünk közt. Addig morzsoljuk, míg az egész apró morzsás állagú nem lesz.
Adjuk hozzá a két tojás sárgáját, a csipet szódabikarbónát és felfuttatott élesztőt a tejjel. A tésztát gyúrjuk össze, addig, míg a tészta el nem válik a kezünktől. Egy 35×40 cm-es tepsit vajazzunk, majd lisztezzünk ki.
Diétás zserbó – cukormentes élvezet
Sütőpapírt is használhatunk! A tésztát a sodrófára tekerve emeljük át a tepsibe és vágjuk pontosra, hogy passzoljon.
Ketogén palacsinta - Lisztmentes és cukormentes
Ahol túllóg a tészta, vágjuk le és toldjuk meg vele a lyukas részeket. Kenjük meg a tésztát jó adag baracklekvárral.
Majd fogyokuras zserbo meg a cukros, citromhéjas dióval. Majd jöhet a következő réteg.
Fogyokuras zserbo rá a következő réteg tésztát, kenjük meg a fél üveg lekvárral, szórjuk rá a maradék diót és végül nyújtsuk ki a harmadik gombóc tésztát, ami a zserbó teteje lesz. A tészta tetejét szurkáljuk meg néhány helyen egészen a tepsi aljáig.
Majd takarjuk le a zserbót egy tiszta konyharuhával és 1 órát pihentessük. Ha letelt az egy óra, melegítsük elő a sütőt fokra és süssük a zserbót 35 percig, míg a teteje aranybarna nem fogyokuras zserbo. Várjuk meg míg langyosra hűl a zserbó, és utána készítsük el a csoki mázat.
A mázhoz keverjünk ki 6 evőkanál porcukrot, 6 evőkanál holland kakaóval. Öntsük hozzá a forró vizet és a kávéskanál olajat, hogy fényes legyen, majd egy kézi habverővel keverjük simára.
Simítsuk vékonyan a zserbó tetejére egy spatulával, vagy kanállal. Lehet, hogy nem olyan szép egyenletes, mintha tortabevonóval dolgoztunk volna, de sokkal finomabb!
Egy éjszakát, vagy legalább néhány órát hagyjuk száradni a mázat. Másnap szeletelhetjük is a zserbót!
- Mit reggelizzek ha fogyni akarok
- Pin on Receptek
- Címke: diós | Fittdiéta
- Pin on cukormentes édesség
Mindig csak annyit, amit épp megeszünk, nehogy kiszáradjon. Vágjuk vékony téglalapokra, vagy rombusz alakúra!
A eredteti receptet a gasztroangyal.